Heb je zin om aanstaande zaterdag 17 februari samen met IVN wilgen te knotten?

De ‘pruiken’ moeten van de bomen in de Apostelwijk in Mierlo Hout.

Kom gerust. Jong en oud gaan samen aan de slag, dus neem je kleinkinderen gerust mee!

Al vanaf 9 uur zijn enkele tientallen mensen bezig met deze klus in het Apostelpark (voor navigatie aanhouden Calsstraat 116, 5707 JV).

Daar staan veel knotwilgen; een deel ervan is vorig jaar gerooid, maar de rest moet dit jaar geknot worden. De Gemeente Helmond heeft het IVN hiervoor gevraagd.

De gemeente heeft in diverse wijken en in het buitengebied knotwilgen staan. Deze moeten eens in de drie jaar geknot worden; de pruik moet er af.  Doe je dat niet dan wordt de wirwar van wilgentenen en dikke takken zo groot en zwaar dat de boom gaat openscheuren of afbreken en dat betekent dat de boom het veelkans niet overleeft.

IVN-Helmond verzorgt normaliter natuurwandelingen, cursussen en lezingen maar er is ook een Werkgroep Natuurbeheer, die jaarlijks enkele knotprojecten uitvoert. Zij doen dit met vrijwilligers en eigen leden.

Kom langs in het Apostelpark als je wilt zien hoe de mensen bezig zijn en mocht iemand uit de straat zin hebben om mee te helpen: welkom! In het park komt een tent te staan van waaruit koffie/thee geschonken wordt voor alle belangstellenden. De IVN’ers vertellen graag wat meer over deze klus, dus vraag gerust.

Iedereen kan het! En het is een leuke klus.

Wilgen knotten is geen specialistisch werk. Er wordt uitsluitend met handgereedschap gewerkt, vanwege de eigen veiligheid en ook om overlast voor omwonenden te voorkomen: Dus geen herrie en geen gevaar.

Je kunt je aanmelden als je mee wilt helpen door een mail te sturen naar ivnhelmond@gmail.com. Het IVN zorgt dan voor het nodige gereedschap, maar je kunt ook gewoon langskomen en dan je handen uit de mouwen steken. Voor de harde werkers is er rond de middag  een kop soep met een broodje.

Mensen die wilgentenen kunnen gebruiken voor in de tuin of voor een kunstwerkje, kunnen gerust wat materiaal komen ophalen: Het snoeiafval blijft liggen tot na het weekend en wordt dan door een aannemer opgeruimd.

Kijk ook eens op www.ivn.nl/helmond. Dan zie je wat IVN nog meer is.

Tot kijk in Mierlo Hout.

119 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *