Zondag 10 sept. Koningschieten bij St. Antonius Abt Mierlo-Hout

Komende zondag 10 sept. staat weer het 2-jaarlijkse Koningschieten bij ’t Gilde St. Antonius Abt op het programma.

Traditiegetrouw de 2e zondag van september! Kermis zondag in Mierlo en als zodanig een overblijfsel van vóór de samenvoeging Mierlo-Hout met de gemeente Helmond.

Huidig Koning Tiny Bogers gaat zijn koningstitel met verve verdedigen maar er liggen meerdere gildebroeders en zusters op de loer om de titel voor 2 jaar over te nemen.

De dag begint traditie getrouw met het bijwonen van de H.Mis van 10.15 uur in de Lucia kerk. In deze dienst zal Berry Verhoeven worden ingehuldigd als Beschermheer van ’t Gilde. Een fantastische mijlpaal voor ’t gilde; naast 4 gildeheren ook een beschermheer. Na de vendelgroet en afmars gaat ’t gilde zich opmaken voor het Koningschieten. Vanaf 13.30 uur wordt de schietboom officieel gevrijwaard ( 3x rondom de schutsboom ) en worden direct daarna de eerste schoten gelost door de kerkelijke en wereldlijk macht. ( pastor/ eredeken John van de Laar en weth. Frans Stienen ). De oud-koning en de gildeheren / beschermheer volgen dan waarna het de beurt is aan de gildebroeders en zusters. Zo rond 14.30 uur is de verwachting dat de “vogel” naar beneden is gehaald en ’t gilde de nieuwe koning kan installeren.

Hierna is het de beurt aan alle aanwezigen om voor de publieksprijs, het zgn. Ere-kruis, te schieten. Iedereen ( > 16jaar ) mag daar aan meedoen en hij/zij mag een of meerdere malen het geweer ter had nemen. Let wel neem een geldig ID-bewijs mee omdat dit de strakke regelgeving rondom het schieten wordt geëist.

Dan is het vervolgens de beurt aan de Vrienden van het Gilde , die om hun wisselbokaal gaan schieten. Wie wort de opvolger van Hein Stienezen?

Al met al een middag vullend programma op ’t gildeterrein van St. Antonius Abt aan de Heeklaan.       ( ingang ter hoogte van de Bergen )

Mag duidelijk zijn dat na de schietwedstrijden nog het nodig valt te bepraten onder het genot van een drankje en een hapje.  Voor degene die alleen aanwezig zijn en niet deelnemen aan de schietwedstrijden zijn er natuurlijk geen beperkingen!

Kortom zondag 10 sept. op gildelocatie St. Antonius Abt Mierlo-Hout;

  • vanaf 13.30 uur start koningschieten met direct opvolgend het installeren van de koning(in).
  • vanaf 14.45 uur start publieksprijs – Ere kruis – voor alle aanwezigen ( > 16 jaar )
  • vanaf 15.30 uur schieten om de wisseltrofee “Vrienden van ’t Gilde”
  • vanaf 16.30 – 20.00 uur gezellig samen en napraten.

( tijden onder voorbehoud )

Wij heten u van harte welkom.

’t Gilde leeft op ‘t Hout

image001

1,545 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *