Zondag 7 mei 15e editie Fietsevenement Rondje Helmond

Op zondag 7 mei vindt de 15e editie van Fietsevenement Rondje Helmond plaats. Tijdens deze dag wordt het nieuwe fietsseizoen feestelijk geopend en wordt het 15-jarig bestaan van deze prachtige route gevierd.

De route is aantrekkelijk voor fietsers van alle leeftijden. Bepaal zelf of u een heel of half Rondje Helmond fietst, daarnaast is de route van bijna 43 kilometer zowel links- als rechtsom te fietsen en is deelname geheel gratis. Er kan gestart worden tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij één van onderstaande deelnemende start- en finishpunten langs de route. Let op: finishen kan tot 17.00 uur.

Deelnemende start- en finishplaatsen 2017:

 • Palingkwekerij en rokerij Rijpelaal – Rijpelberg 5
 • Cafetaria De Smuller – Dierdonkpark 4
 • Kinderboerderij de Veldhoeve – Breitnerlaan 19
 • Jan Visser Museum – Keizerin Marialaan 5
 • Golfclubhuis 10 – Verliefd Laantje 3a
 • Paviljoen de Warande – De Kluis 2
 • Café-Zaal ’t Aambeeld – Dorpsstraat 38
 • IJssalon Il Circo – Dorpsstraat 8
 • De Brandevoortse Hoeve – Medevoort 23
 • Cafetaria Brandevoort – De Plaetse 117
 • Eetcafé De Barrier- Houtsestraat 64
 • Op Suyt, Fitland Hotel – Scheepsboulevard 2
 • Henk van Rooij Fietsen – Mierloseweg 23
 • Proeverij de Bank – Veestraat 46(let op: onderdeel v/d halve route)

Wanneer u start bij een van de deelnemers langs de route ontvangt u een stempelkaart waarop alle organisaties genoteerd staan. Fietst u de hele route dan maakt u kans op de prachtige hoofdprijs, een elektrische fiets van Batavus aangeboden door Henk van Rooij Fietsen. De 2e prijs is een goedgevulde boodschappenkar aangeboden door AH XL Helmond. Kinderen die de hele route fietsen maken kans op een waardebon van het Pannenkoekschip Helmond.

Verzamel onderweg alle stempels én letters, maak de rebus af en lever de volledig ingevulde kaart in bij een van de deelnemende ondernemers langs de route. De organisatie kiest uit alle ingeleverde kaarten een winnaar!

Langs de route

Het Jan Visser Museum organiseert op zondag 7 mei een themadag in het kader van de brandweer met livemuziek van de brandweerkapel. Daarnaast wordt er een overzicht geboden van rijdend, historisch, brandweermaterieel. Een bezoekje aan het museum is deze dag geheel gratis!

Opening Carat-seizoen

Op zondag 7 mei start ook een nieuw seizoen Carat-Concerten in stadswandelpark de Warande. Deze dag brengen maar liefst vier gezelschappen hun prachtige muziek ten gehore. Stap even van de fiets, loop door het park en luister naar optredens van Accordeonvereniging Helmond A.K., Helmonds Slavisch Koor, Vrouwenkoor Confetti Helmond en Mannenkoor Lambardi.

Tijdens deze middag wordt er ook een Welkomst-streekmarkt georganiseerd. Struin gezellig langs de kraampjes en luister naar de vrolijke klanken.

www.caratconcerten.nl

Mysterypost

Elk jaar bevindt de organisatie van Rondje Helmond zich op een bijzondere plek langs de route. Dat is dit jaar niet anders. Naast een gezellig terras is er op de mysterypost een belangrijke rebusletter te vinden en zijn er een aantal stichtingen en organisaties aanwezig die u voorzien van informatie en/of leuke giveaways.

Tourclub ‘81

Tourclub ’81 Helmond organiseert deze dag haar jaarlijkse pelotonstoertocht! Tijdens deze tocht wanen de deelnemers zich lid van een peloton wielrenners zoals in een wedstrijdkoers. Een hele gave ervaring! Inschrijven voor de toertocht kan via: www.tc81.nl.

Meer informatie over Rondje Helmond en de route vindt u op: www.rondjehelmond.nl.

1,568 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *