De Zonnebloem 40 jaar in Mierlo-Hout actief

Een goede gelegenheid om ons opnieuw aan u voor te stellen.

Wie/wat is de Zonnebloem?

Als de naam wordt genoemd, roept dat bijna altijd associaties op met de grote boot, die over de Rijn vaart. De Zonnebloem is geen vakantie-organisatie. Het is een vereniging die zich inzet voor de medemens, die door lichamelijke beperking minder mogelijkheden heeft om zich in de maatschappij te handhaven en daardoor in een sociaal isolement te geraken.

De ontwikkelingen in de samenleving en de zich steeds verder ontwikkelende techniek stellen mensen in staat om steeds langer zelfstandig te blijven wonen. Gebrek aan plaats in zorginstellingen en schrikbarend hoge kosten verbonden aan het verlenen van zorg beperken de keuze van erg veel mensen, waardoor zelfstandig wonen welhaast de enige oplossing blijkt te zijn. Ook mensen met een lichamelijke beperking zijn genoodzaakt langer zelfstandig te blijven wonen en om meer dingen zelf te moeten regelen. Dit kan leiden tot een situatie waarin juist die kleine dingen, die het leven veraangenamen, zoals een kopje koffie op een terras, een dagje uit of een paar dagen vakantie, als eerste afvallen.

De kern van onze afdeling, de Zonnebloem Mierlo-Hout, wordt gevormd door activiteiten voor onze gasten te organiseren door alle seizoenen heen. Denkend aan de boemeltocht, paasviering, kerstviering, kien middag en nog veel meer. Samen een kopje koffie of thee drinken en praten over wat onze gast bezighoudt. De zorgen delen en samen lachen.

40 jaar geleden op 22 oktober 1979 vond in het Kruisgebouw de oprichting plaats van de afdeling De Zonnebloem Mierlo-Hout, ressorterende onder de regio Helmond. Aanwezig waren de voorzitster en de secretaris van de regio Helmond, Pater Bollen, Zr van de Sanden en Treffers en diverse dames en heren uit ons dorpsgemeenschap.

Na een uiteenzetting van Mevr. v.d Goot, (de voorzitster van regio Helmond, werd een voorlopig bestuur samengesteld bestaande uit de dames A. Vervoort (als voorzitster), M.v.Hout (als secretaris) en de heer v.d. Putten(als penningmeester).

Zij gingen zich bezighouden met de taken die de Zonnebloem zich had gesteld.
Na 40 jaar mogen wij stellen dat de Zonnebloem Mierlo-Hout nog steeds bruist.

Met op dit moment 60 gasten en 20 vrijwilligers en een aantal in te zetten chauffeurs zorgen wij voor vele leuke momenten samen. Natuurlijk zouden wij het zonder onze sponsoren niet allemaal voor elkaar krijgen.

Met trots willen wij dan ook heel graag op 25 oktober deze mijlpaal vieren. Dat gaat gebeuren in zaal de Koning. Vanaf deze datum zal, Tiny Bogers, de voorzittershamer overgedragen krijgen van Mimie van Mierlo.

De receptie wordt gehouden van 19.00 uur – 20.30 uur.
U bent hiervoor van harte uitgenodigd.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

494 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *