De Zorgboog sluit tijdelijk zorgafdeling in locatie Keyserinnedael door personeelstekort

De Zorgboog sluit tijdelijk zorgafdeling door personeelstekort

25 september 2018

De Zorgboog heeft besloten om de afdeling de Rinck in locatie Keyserinnedael in Helmond tijdelijk te sluiten. Dit is nodig omdat de continuïteit van zorg voor cliënten van deze afdeling niet langer kan worden gewaarborgd.

Ook wil de Zorgboog een verdere overbelasting van medewerkers voorkomen. Cliënten en medewerkers van de Rinck verhuizen medio oktober naar andere Zorgbooglocaties in de regio.

Afdeling de Rinck is een somatische verpleegafdeling voor negentien cliënten met een lichamelijke beperking. Als gevolg van het onvoldoende kunnen invullen van openstaande vacatures en een hoog ziekteverzuim is het momenteel niet mogelijk het team op de afdeling compleet te krijgen en te houden. “Het besluit de Rinck tijdelijk te sluiten was niet gemakkelijk”, aldus Coby Nogarede-Hoekstra, voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog. “We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd het continuïteitsprobleem op te lossen. Nu zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet langer meer kan. In het belang van de cliënten en de medewerkers en om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen, moeten we tot tijdelijke sluiting over gaan.”

Het besluit is met cliënten en hun familie en met de medewerkers gedeeld. “Gelukkig kunnen we iedere cliënt een passende woonlocatie binnen de Zorgboog aanbieden”, vertelt Coby Nogarede-Hoekstra. “De verhuizing van de cliënten is maatwerk en zal zeer zorgvuldig gebeuren. Daarnaast gaan we met de medewerkers in gesprek om te bekijken op welke locatie we een passende, vervangende werkplek kunnen aanbieden.  Ons streven is een of enkele medewerkers mee te laten gaan met de cliënten naar de door hen gekozen locaties.” De komende maanden gaat de Zorgboog zich concentreren op de toekomst van afdeling de Rinck.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

3,755 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *