Zorgpremie volgend jaar 200 euro duurder

Zorgeconoom Wim Groot denkt dat de zorgpremie met zo’n 200 tot 250 euro kan stijgen door de slechte positie van zorginstellingen. Die maakten de afgelopen jaren weinig winst door veel bezuinigingen.

Zowel de overheid als de burger moet de portemonnee trekken, stelt Groot in het Algemeen Dagblad (AD). Zo moet er meer geld komen voor langdurige zorg (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 400 miljoen toegezegd voor volgend jaar), en de premie moet omhoog. Volgens Groot stijgt die met zo’n 20 euro per maand.

‘De rek is eruit’

Uit een analyse van accountantskantoor EY blijkt dat zorginstellingen het zwaar hebben. De sector maakt weinig winst. En dat is nadelig, want dan kunnen ziekenhuizen en instellingen geen investeringen meer doen of meer personeel aannemen, menen onderzoekers.

Volgens Rob Leensen, zorgspecialist van EY, kan de zorgsector geen nieuwe bezuinigingen meer aan. ‘De rek is eruit’, aldus Groot. Hij verwacht dat een kwart van de instellingen in de ouderenzorg het niet zal redden. Volgens hem krijgt vooral de thuiszorg het moeilijk.

Bron: AD

1,165 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *